Φάρμακο A-CNOTREN: Παρενέργειες και Ενδείξεις

φάρμακο A-CNOTREN: Αποτελεσματική θεραπεία για κυστική ακμή.

Το φάρμακο A-CNOTREN είναι συνταγογραφούμενο και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σοβαρής κυστικής ακμής. Περιέχει τη δραστική ουσία ισοτρετινοΐνη, ένα συνθετικό παράγωγο της βιταμίνης Α με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντι-ακμική δράση. Ενδείκνυται για περιπτώσεις ακμής που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις ιδιότητες, τις ενδείξεις χρήσης, τις παρενέργειες και τις προφυλάξεις του A-CNOTREN με βάση επιστημονικές μελέτες και δεδομένα από έγκυρες πηγές.

Η ακμή αποτελεί ένα συχνό και ενοχλητικό δερματικό πρόβλημα, ιδιαίτερα στην εφηβεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κυστική μορφή που προκαλεί μόνιμες ουλές και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση του ατόμου. Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυστικής ακμής και τη βελτίωση της όψης του δέρματος. Ας εξερευνήσουμε λεπτομερώς τις ιδιότητες και τη χρήση αυτού του σημαντικού φαρμάκου.

 

Χρήσεις

Το φάρμακο A-CNOTREN ενδείκνυται για τη θεραπεία της σοβαρής κυστικής ακμής που δεν ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες, όπως τοπικά σκευάσματα ή αντιβιοτικά από του στόματος. Η ισοτρετινοΐνη, η δραστική ουσία του φαρμάκου, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση των φλεγμονωδών βλαβών και την πρόληψη του σχηματισμού ουλών. Σύμφωνα με τους Karadag et al. στο άρθρο “Isotretinoin in retrospect” (2017), η ισοτρετινοΐνη θεωρείται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη σοβαρή ακμή. Χορηγείται σε εφήβους άνω των 12 ετών και ενήλικες, με συνήθη δοσολογία 0.5-1 mg/kg σωματικού βάρους ημερησίως για 15-20 εβδομάδες.

Ωστόσο, η χρήση του A-CNOTREN πρέπει να γίνεται πάντοτε υπό ιατρική επίβλεψη. Η έναρξη της θεραπείας απαιτεί προσεκτική αξιολόγηση του ατομικού ιστορικού και εργαστηριακό έλεγχο. Ο γιατρός θα καθορίσει την κατάλληλη δόση και διάρκεια θεραπείας, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η σοβαρότητα της ακμής και η ανταπόκριση του ασθενούς.

 

Παρενέργειες

Όπως κάθε φάρμακο, έτσι και το A-CNOTREN μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι συχνότερες παρενέργειες περιλαμβάνουν ξηροδερμία, ξηροστομία, ξηροφθαλμία, ρινική ξηρότητα, χειλίτιδα και μυαλγίες. Σπανιότερα, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρότερες επιπλοκές όπως αυξημένα ηπατικά ένζυμα, υπερλιπιδαιμία, καταθλιπτική συμπτωματολογία ή εξάνθημα. Σύμφωνα με τον McLane στο άρθρο “Analysis of common side effects of isotretinoin” (2001), παρόλο που οι περισσότεροι ασθενείς ανέχονται καλά τη θεραπεία, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται στενά για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των παρενεργειών.

Μια ιδιαίτερα σημαντική παρενέργεια του A-CNOTREN είναι η τερατογένεση. Το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες στο έμβρυο, εάν ληφθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τους Stern et al. στο άρθρο “Isotretinoin and pregnancy” (1984), το 83% των εγκύων που εκτέθηκαν στην ισοτρετινοΐνη παρουσίασαν αυτόματη αποβολή ή γέννησαν βρέφη με συγγενείς ανωμαλίες. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως απαραίτητο οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να αποφεύγουν την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια και για ένα μήνα μετά τη θεραπεία, χρησιμοποιώντας αποτελεσματική αντισύλληψη.

 

Προφυλάξεις

Πριν την έναρξη του A-CNOTREN, οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται διεξοδικά από τον γιατρό για τους πιθανούς κινδύνους και να υπογράφουν έντυπο συγκατάθεσης. Απαιτείται εργαστηριακός έλεγχος (αιματολογικός, ηπατικός, λιπιδαιμικός) πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία για την παρακολούθηση της ασφάλειας.

Οι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση σε UV ακτινοβολία (ήλιος, solarium) κατά τη διάρκεια της αγωγής, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων. Συνιστάται η χρήση αντηλιακού υψηλής προστασίας. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χρήση άλλων τοπικών ή συστηματικών φαρμάκων για την ακμή χωρίς ιατρική συμβουλή.

Άτομα με ιστορικό ψυχιατρικής νόσου ενδέχεται να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών διάθεσης ή ψυχωσικών συμπτωμάτων υπό θεραπεία με ισοτρετινοΐνη. Σύμφωνα με τους Kontaxakis et al. στην ανασκόπηση “Isotretinoin and psychopathology” (2009), υπάρχουν αναφορές για κατάθλιψη, αυτοκτονικότητα, ψύχωση και επιθετικότητα σε ασθενείς που λάμβαναν ισοτρετινοΐνη. Αν και η αιτιώδης συσχέτιση δεν έχει αποδειχθεί, οι γιατροί οφείλουν να παρακολουθούν προσεκτικά την ψυχική κατάσταση των ασθενών κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Συμπερασματικά, το A-CNOTREN αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για τη σοβαρή κυστική ακμή, αλλά η χρήση του απαιτεί στενή ιατρική επίβλεψη και προσεκτική επιλογή των ασθενών, λόγω των πιθανών παρενεργειών και κινδύνων.

 

Αλληλεπιδράσεις

Το A-CNOTREN μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, επηρεάζοντας τη φαρμακοκινητική τους ή αυξάνοντας τον κίνδυνο παρενεργειών. Για παράδειγμα, η ταυτόχρονη χρήση τετρακυκλινών μπορεί να προκαλέσει αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης, ενώ η βιταμίνη Α ενισχύει την τοξικότητα της ισοτρετινοΐνης. Επίσης, το A-CNOTREN μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των από του στόματος αντισυλληπτικών.

Σύμφωνα με τους McLane, οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνουν τους γιατρούς τους για όλα τα φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και βότανα που λαμβάνουν πριν ξεκινήσουν τη θεραπεία με A-CNOTREN. Κατά τη διάρκεια της αγωγής, η έναρξη νέων φαρμάκων θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από ιατρική συμβουλή, ώστε να αποφευχθούν δυνητικά επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις.

 

Υπερβολική Δόση

Η υπερδοσολογία με A-CNOTREN μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως σημαντική αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης, ηπατοτοξικότητα και γενικευμένη απολέπιση του δέρματος. Τα συμπτώματα μιας οξείας υπερδοσολογίας περιλαμβάνουν έντονη κεφαλαλγία, ναυτία, εμετό, θολή όραση και σύγχυση.

Σε περίπτωση υποψίας υπερβολικής δόσης, ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Η διαχείριση της υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνει πλύση στομάχου, χορήγηση ενεργού άνθρακα και υποστηρικτική φροντίδα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο για την ισοτρετινοΐνη, επομένως η έγκαιρη αναγνώριση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας.

 

Φύλαξη φαρμάκου

Το φάρμακο A-CNOTREN πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (15-25°C), μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο ηλιακό φως. Οι κάψουλες θα πρέπει να διατηρούνται στην αρχική τους συσκευασία για προστασία από την υγρασία και το φως. Το φάρμακο πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Μετά τη λήξη του A-CNOTREN, οι ασθενείς πρέπει να επιστρέφουν τυχόν αχρησιμοποίητες κάψουλες στον φαρμακοποιό τους για ασφαλή απόρριψη. Δεν πρέπει να ξεπλένεται στην αποχέτευση ή να απορρίπτεται στα οικιακά απορρίμματα, λόγω του κινδύνου για το περιβάλλον και την υγεία.

 

Ανάλυση Δραστικής Ουσίας

Η δραστική ουσία του A-CNOTREN είναι η ισοτρετινοΐνη (13-cis ρετινοϊκό οξύ), ένα συνθετικό παράγωγο της βιταμίνης Α. Χημικά, η ισοτρετινοΐνη είναι ένα μονοκαρβοξυλικό οξύ με τύπο C20H28O2. Έχει μοριακό βάρος 300.44 g/mol και εμφανίζεται ως κίτρινη ή ανοιχτό πορτοκαλί κρυσταλλική σκόνη.

Η ισοτρετινοΐνη είναι ελάχιστα διαλυτή στο νερό, αλλά διαλύεται σε έλαια. Στον οργανισμό μεταβολίζεται στο ήπαρ από το κυτόχρωμα P450, κυρίως μέσω του ισοενζύμου 3Α4. Οι μεταβολίτες της απεκκρίνονται κυρίως μέσω των χοληφόρων και των νεφρών.

Ο μηχανισμός δράσης της ισοτρετινοΐνης περιλαμβάνει τη μείωση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων, την αναστολή της φλεγμονής και την ομαλοποίηση της κερατινοποίησης. Σύμφωνα με τους Layton στο άρθρο “The use of isotretinoin in acne” (2009), η ισοτρετινοΐνη δεσμεύεται σε πυρηνικούς υποδοχείς ρετινοϊκού οξέος (RARs) και ρετινοειδών Χ (RXRs), ρυθμίζοντας την έκφραση γονιδίων που εμπλέκονται στη φλεγμονή, την κυτταρική διαφοροποίηση και τον πολλαπλασιασμό των σμηγματογόνων αδένων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Kontaxakis et al. στην ανασκόπηση “Isotretinoin and psychopathology” (2009), οι ακριβείς μηχανισμοί μέσω των οποίων η ισοτρετινοΐνη μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία δεν είναι πλήρως κατανοητοί. Ορισμένες θεωρίες προτείνουν επίδραση στους νευροδιαβιβαστές ή αλλαγές στην νευρωνική λειτουργία και πλαστικότητα. Είναι σαφές ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αποσαφηνιστεί η σχέση μεταξύ ισοτρετινοΐνης και ψυχιατρικών παρενεργειών.

 

Φαρμακοκινητική

Η φαρμακοκινητική του A-CNOTREN έχει μελετηθεί εκτενώς σε υγιείς εθελοντές και ασθενείς με ακμή. Μετά την από του στόματος χορήγηση, η ισοτρετινοΐνη απορροφάται ταχέως από το γαστρεντερικό σωλήνα, με μέγιστες συγκεντρώσεις στο πλάσμα να επιτυγχάνονται εντός 2-4 ωρών. Η βιοδιαθεσιμότητα του φαρμάκου αυξάνεται όταν λαμβάνεται με τροφή.

Στην κυκλοφορία, η ισοτρετινοΐνη δεσμεύεται κατά 99.9% με πρωτεΐνες πλάσματος, κυρίως την αλβουμίνη. Ο μεταβολισμός της λαμβάνει χώρα κατά κύριο λόγο στο ήπαρ μέσω του κυτοχρώματος P450, ιδιαίτερα του CYP3A4. Οι κύριοι μεταβολίτες περιλαμβάνουν την 4-oxo-isotretinoin, την τρετινοΐνη (all-trans ρετινοϊκό οξύ) και την 4-oxo-retinoic acid. Ο χρόνος ημίσειας ζωής της ισοτρετινοΐνης κυμαίνεται από 10 έως 20 ώρες, με μέσο όρο περίπου 17 ώρες. Η αποβολή γίνεται κυρίως μέσω των νεφρών και της χολής.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω της εκτεταμένης ηπατικής μεταβολικής οδού, το A-CNOTREN μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα που επηρεάζουν το CYP3A4. Όπως τονίζουν οι Layton στο άρθρο “The use of isotretinoin in acne” (2009), οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις δυνητικές αλληλεπιδράσεις και να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς για ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Αποτελεσματικότητα

Το A-CNOTREN θεωρείται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη σοβαρή κυστική ακμή. Σε κλινικές δοκιμές, περισσότεροι από το 80% των ασθενών παρουσίασαν σημαντική βελτίωση ή πλήρη εκκαθάριση των βλαβών μετά από ένα κύκλο θεραπείας 15-20 εβδομάδων. Επιπλέον, το φάρμακο A-CNOTREN φαίνεται να παρέχει μακροχρόνια ύφεση της ακμής, με χαμηλά ποσοστά υποτροπής.

Ο μοναδικός μηχανισμός δράσης της ισοτρετινοΐνης, που στοχεύει πολλαπλούς παθοφυσιολογικούς παράγοντες της ακμής, εξηγεί την ανώτερη αποτελεσματικότητά του σε σχέση με άλλες θεραπείες. Μειώνοντας τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, ομαλοποιώντας την κερατινοποίηση και καταστέλλοντας τη φλεγμονή, το φάρμακο A-CNOTREN αντιμετωπίζει τη νόσο στη ρίζα της.

Ωστόσο, η υψηλή αποτελεσματικότητα έρχεται με το κόστος των πιθανών παρενεργειών. Οι Karadag et al. στο άρθρο “Isotretinoin in retrospect” (2017) υπογραμμίζουν ότι η απόφαση για θεραπεία με ισοτρετινοΐνη πρέπει να λαμβάνεται μετά από προσεκτική εξέταση των οφελών και των κινδύνων για κάθε ασθενή.

 

Κλινικές Μελέτες για το φάρμακο A-CNOTREN

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του A-CNOTREN στη θεραπεία της σοβαρής ακμής. Μια εμβληματική τυχαιοποιημένη, διπλά-τυφλή μελέτη από τους Peck et al. (1982) κατέδειξε ότι η ισοτρετινοΐνη σε δόση 1 mg/kg/ημέρα για 20 εβδομάδες οδήγησε σε πλήρη ή σχεδόν πλήρη εκκαθάριση των βλαβών στο 85% των ασθενών.

Μεταγενέστερες μελέτες επιβεβαίωσαν αυτά τα ευρήματα και διερεύνησαν βέλτιστα δοσολογικά σχήματα και διάρκεια θεραπείας. Για παράδειγμα, οι Strauss et al. (1984) έδειξαν ότι μια σωρευτική δόση 120-150 mg/kg αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα με τη μικρότερη πιθανότητα υποτροπής.

Ωστόσο, αρκετές μελέτες έχουν επίσης διερευνήσει τη σχέση μεταξύ ισοτρετινοΐνης και ψυχιατρικών παρενεργειών, με ανάμεικτα αποτελέσματα. Οι Kontaxakis et al. σημειώνουν ότι ενώ υπάρχουν αναφορές περιπτώσεων κατάθλιψης, αυτοκτονικότητας και ψύχωσης σε ασθενείς που λαμβάνουν ισοτρετινοΐνη, οι περισσότερες ελεγχόμενες μελέτες δεν έχουν αποδείξει αιτιώδη συσχέτιση.

Παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια, οι κλινικές μελέτες αποδεικνύουν σταθερά την αποτελεσματικότητα του A-CNOTREN στη θεραπεία της σοβαρότερης ακμής. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη αποσαφήνιση του προφίλ οφέλους-κινδύνου του φαρμάκου και τον εντοπισμό ασθενών που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

Συνοπτικά

Το φάρμακο A-CNOTREN είναι ένα ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της σοβαρής κυστικής ακμής. Περιέχει τη δραστική ουσία ισοτρετινοΐνη, η οποία αναστέλλει τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, μειώνει τη φλεγμονή και ομαλοποιεί την κερατινοποίηση. Ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό, μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες, όπως τερατογένεση, διαταραχές του δέρματος και των βλεννογόνων, και πιθανώς ψυχιατρικές επιπτώσεις. Η χρήση του απαιτεί στενή ιατρική παρακολούθηση και προσεκτική εξέταση των οφελών και των κινδύνων για κάθε ασθενή. Οι κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του A-CNOTREN, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση του προφίλ ασφάλειάς του.

gnosiatriki.gr

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λήψη φαρμάκων χωρίς ιατρική επίβλεψη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία σας. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις προδιαγραφές των προϊόντων που προμηθεύεστε. Τα εμπορικά ονόματα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το κείμενο είναι απλώς παραδείγματα δημοφιλών φαρμάκων με τις ουσίες που περιγράφονται, αλλά η ακριβής σύσταση μπορεί να διαφέρει από προϊόν σε προϊόν. Εδώ, η έμφαση δίνεται στις δραστικές ουσίες και όχι στα εμπορικά ονόματα. Τα ονόματα των φαρμάκων παρατίθενται μόνο για την ευκολία των αναγνωστών, αλλά πρέπει να διαβάζετε τις οδηγίες του κάθε σκευάσματος που θα χρησιμοποιήσετε καθώς μπορεί να διαφέρει. Η συνεχής επικοινωνία με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας είναι απαραίτητη. Μην καταφεύγετε ποτέ στην αυτοχορήγηση φαρμάκων, γιατί εκθέτετε την υγεία σας σε σημαντικούς κινδύνους.

 

Βιβλιογραφία

  1. McLane, J. (2001). Analysis of common side effects of isotretinoin. Journal of the American Academy of Dermatology. Link
  2. Stern, R.S., Rosa, F., Baum, C. (1984). Isotretinoin and pregnancy. Journal of the American Academy of … Link
  3. Kontaxakis, V.P., Skourides, D., Ferentinos, P., … (2009). Isotretinoin and psychopathology: a review. Annals of General … Link
  4. Peck, G.L., Olsen, T.G., Butkus, D., Pandya, M., … (1982). Isotretinoin versus placebo in the treatment of cystic acne: a randomized double-blind study. Journal of the American … Link
  5. Strauss, J.S., Rapini, R.P., Shalita, A.R., Konecky, E., … (1984). Isotretinoin therapy for acne: results of a multicenter dose-response study. Journal of the American … Link

 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το A-CNOTREN και πώς δρα στην ακμή;

Το A-CNOTREN είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που περιέχει ισοτρετινοΐνη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Δρα μειώνοντας την παραγωγή σμήγματος και τη φλεγμονή, βοηθώντας στην εξάλειψη της σοβαρής κυστικής ακμής. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ποιες είναι οι ενδείξεις χρήσης του A-CNOTREN;

Το A-CNOTREN ενδείκνυται για τη θεραπεία της σοβαρής κυστικής ακμής που δεν ανταποκρίνεται επαρκώς σε άλλες θεραπείες, όπως τοπικά σκευάσματα ή αντιβιοτικά. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει αν είναι κατάλληλο για εσάς.

Ποιες είναι οι συνήθεις παρενέργειες του A-CNOTREN;

Οι συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ξηρότητα δέρματος και βλεννογόνων, ευαισθησία στον ήλιο, πονοκεφάλους, μυαλγίες και αυξημένα ηπατικά ένζυμα. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστούν ψυχιατρικές διαταραχές ή αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση. Ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας για τυχόν ανησυχητικά συμπτώματα.

Μπορούν οι γυναίκες να παίρνουν A-CNOTREN κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όχι, το A-CNOTREN αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη λόγω του κινδύνου σοβαρών συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο. Οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία πρέπει να χρησιμοποιούν αποτελεσματική αντισύλληψη κατά τη διάρκεια και για ένα διάστημα μετά τη θεραπεία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσο διαρκεί μια θεραπεία με A-CNOTREN;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την ανταπόκριση του ασθενούς και κυμαίνεται συνήθως από 4 έως 6 μήνες. Ο γιατρός σας θα παρακολουθεί την πρόοδό σας και θα προσαρμόζει τη δοσολογία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Χρειάζονται τακτικές εξετάσεις αίματος κατά τη θεραπεία με A-CNOTREN;

Ναι, απαιτούνται τακτικές εξετάσεις αίματος πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας για την παρακολούθηση των ηπατικών ενζύμων, των λιπιδίων και άλλων παραμέτρων. Ο γιατρός σας θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τη συχνότητα των εξετάσεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.